Bilder från den senaste veckan

Jau! Nu tänkte jag lägga in lite bilder från den senaste veckan.. Igår var vi på football, det var rätt segt haha, men roligt att träffa alla :)

En stad som jag tror heter Tuscola!

Villa villerkulla!!

Mot nowhere land

Nationalsången ofc!! Goo Maroons

Mellanakten som var det bästa på hela kvällen haha! vi losade med typ 38-17 haha

Men vi var bäst ändå! Champaign Central wohoo!

1st & 2nd day in school

Hellu! Igår va det som sagt första dagen i skolan. Första "perioden" börjar 8:05 så vi skulle vara utanför skolan ca 7:45 för att hämta våra scheman. Volleyboll tjejerna möttes oss utanför. När vi fått våra scheman gick vi för att leta upp skåpet, men insåg att det inte skulle hinnas eftersom skolan är STOOOR och lektionen skulle börja om 5 min.
Okej så här är mitt schema just nu!
1st h: College trigonometry 8:05-8:55
2nd h: Comprehensive rethoric 9:00-9:50
3rd: sociology 9:55- 10:45
4th: graphic design 10:50-11:40
5th: PE 11:45-12:35
6th: Lunch 12:40-1:30
7th: Concert band 1:35-2:25
8th: Nutrition & culinary arts 2:30-3:20

Ja och så är det vaaarje dag!! Men det är skönt att det bara är 50 min lektioner. Det är lite mindre (mycket) skönt att det bara är 5 min mellan lektionerna och man måste springa från ena delen av skolan till den andra samtidigt som 1299 andra elever gör samma sak. Men jag har kommit i tid hittils i alla fall haha.
Okej tillbaka till gårdagen.. På matten presenterade vi oss och lekte en lek. På engelskan samma sak. sociology hmm.. läraren pratade lite. graphic design.. lekte lek.. PE.. fick lås och skåp, fattar fortfarande inte hur jag ska hinna från andra sidan skolan ner till the gym och byta om och allt på 5 min.. menmen. Lunch.. jag och Yuna satt och pratade med Aaron från church, han e trevlig :) Concert band.. typ info.. samma sak på "hemkunskapen".
Idag var det lite annorlunda.. Började med att gå till mitt skåp och fick återigen fråga om hjälp med koden.. det är sååå jobbiga lås man måste vrida och vända och det är komplicerat. på matten läste vi ett papper om trigonometry och jag tror jag fattade fast inte alla ord. På engelskan ska vi presentera en annan person inför klassen, ett formal speech och ingen hade gjort det förut?? Svårt liksom? menmen jag ska presentera en tjej som heter Daryn eller nåt. Sociologyn var en pain, vi är typ 40 pers och man skulle analysera en tidning och jag fattade inte ett ord(alltså ett ord) så jag gjorde helt fel haha.. Jag ska försöka byta den klassen mot kör istället uuuuh för sociology. Sen var det graphic design och vi jobbade med photoshop, har btw en nice girl bredvid mig som hjälper mig hela tiden. Sedan sprang jag till PE och vi fick t-shirts.. De är grå med skolans tryck på.. haha det är jättevarmt i gympasalen så alla kommer typ ha stora svettfläckar. På lunchen var det några tjejer som bjöd över oss till deras bord och alla var asiater utom jag, en svart tjej och en tjej till. Men de var trevliga :) På concert band fick jag ett instrument som jag ska spela på konserterna och det blev Baryton haha, det verkade lättast. Sista lektionen var seg och vi pratade bara regler. Efter den gick vi till councelorn för att byta klasser, men hon kommer kalla på oss imorgon. Så jag hoppas jag kan få kör istället för sociology. Btw skolan är 100 år gammal och är heeeet, förutom hemkunskapen för där är det kaaallt. btw igen, igår var det nice väder med thunder storms och kanske runt 24 grader. Men idag är det typ 34 grader nu klockan 5 och jag avlider!! Men men haha kram kram

Amish

Tjenare tjenare!! har inte riktigt haft tid att blogga känner jag, men men. I veckan har vi inte gjort så jättemycket mer än att slappa, åkt runt med kollektivbussen, shoppat och varit i skolan. Jau.. i fredags gick vi tillbaka till skolan för att kolla runt så att vi hittar på tisdag ch det var inte så svårt, typ som katrinelund med alla siffror och så på dörrarna. Vi träffade lite lärare och elever också och några tjejer från volleyboll laget kommer möta oss utanför på tisdag och sedan eskortera runt oss, yey :) tror inte det kommer vara så mycket till lektioner på tisdag, men ändå.
Igår gjorde jag och Yuna sushi till middag haha, makirullarna ville inte hålla ihop så alla fick göra sin egen rulle och klämma till den haha, men det var gott i alla fall!!!!
Idag var vi först på sunday school i kyrkan och läste Bibeln och tittade på film. Sedan var det den moderna kyrk saken med musik och nån präst som pratade om U2 haha. Vi träffade också en kille som går på samma skola så vi kanske kan äta lunch med honom nån gång. Hans mamma btw arbetade som nån area rep för Asse som också har utbytesstudenter och hon "har" en fransk tjej och spansk och nåt mer som nog också kommer gå på Central så det är nice! Vi kanske ska ha movie night och träffa de andra utbytisarna, nice!! Efter kyrkan åkte vi hem och åt leftovers = sushi, yummmi
Sedan åkte vi till en by som heter Arthur där det bor massa Amish ppl haha det var massa hästvagnar på gatorna. Dock är det söndag så de flesta var i kyrkan och alla affärer var stängda så vi ska åka tillbaka nån annan dag. Vi stannade också till i Arcola och en mall som finns där. Massa märkesgrejjer för typ nån dollar, me like :) Jau och nu är vi hemma igen haha, ska snart äta nån korv som heter Brats eller nåt haha, med homemade potatoe chips, jag skulle snarare kalla det klyftpotatis fast i chipsform haha.. Men this is America så det måste låta lite onyttigt :P

HAHA ja det är svårt att äta med pinnar!!!!

Pics

Okej ska försöka få in lite bilder här då! använder hostmoms mac dator så vet inte riktigt hur allt funkar men men..Fick en fin skylt! :)


Fick en fin skylt!! :)


Skylt plus min säng


Skolkalendern


Elmwood Drive

Huset, litet och mysigt :)


Dance clinic

Okej morsan, smores är typ en kaka. man tar 2 kex och sedan grillar man marschmallows och lägger mellan kexen tillsammans med en chokladbit, mumma säger jag bara!!!
Idag har varit en rätt busy dag! Eller a vi har haft saker att göra hela dagen i alla fall. Först åkte jag och Yuna till mallen för att köpa shorts till PE, men där fanns inga typ så vi skulle gå till Walmart, men vi hittade inte dit haha så vi hamnade på Target. De hade shorts i alla fall. När vi väntade på bussen hem såg vi Walmart från hållplatsen haha. Btw buss stoppen här är weird. Vår hållplats består av en pinne med en liiiten skylt med bus stop. Stolpen står mitt på en gräsmatta typ så där står man haha. Sen hoppar folk på lite var de vill verkar det som, fast hållplatserna finns på varje hörn nästan. Sedan är gatorna i vårt område enkelriktade så det är grymt svårt att veta vart man ska gå av eftersom gatan inte har samma namn... Men men vi kom hem i alla fall!! Då gjorde vi corn till lunch, mumma!! Vid 4 gick vi till skolan för att drama club hade nån dance clinic.. Så det visade sig att vi skulle dansa i 2,5 timme! Det var ballet haha plus massa andra danser till audition till en musikal. Jag tror nog att jag ska söka, why not liksom? De andra eller a många hade dansat danserna hela sommaren så det kanske inte är så stor chans att komma med men försöka går ju..'
Jao imorgon vet jag inte vad som händer riktigt, ska träffa Veronica efter hennes skola :)
Bye bye

Poolparty och MAT

Oh igår var en riktigt rolig dag! Vi åkte till kyrkan vid 9 och jag och Yuna var med i Sunday school med the Youth group. Vi läste bibeln haha och tittade på flm om Moses. Sen var det nån contemporary church sak med massa sånger, inte psalmer utan mer poplåtar fast med Gud. Helt ok i alla fall. Sen var den en tjej som hette Leslee som var jättetrevlig och hon eller ah The youth group invitade oss till ett poolpart, yeyy!! Vi samlades vid kyrkan 3.30 och åkte till en familjs nyinköpta hus på landet. Då menar jag verkligen landet!!! Typ massa spikraka laburint vägar mellan majsfälten och vips så var där ett megahus med pool. Det var jättefint där verkligen och alla var sååå trevliga! Dessutom smakade vi på Smores för första gången och det var megagott!! Sen spelade vi volleyboll och vid 8.30 var vi tillbaka vid kyrkan och vi åkte hem.

Idag vaknade jag sent för en gångs skull och vid 12 åkte vi för att köpa bus passes så vi kan åka buss runt i stan eller till mallen, ja vart vi vill. Den kostade bara 60$ för ett helt år, grymt? JA!! well well, sen åkte vi och åt lunch på en mexicansk restaurang och OMG vad mycket käk, helt sjukt! Servitören kom in med 5 tallrikar och gav oss 2 var fyllda med mat. Det var jättegott fast jag orkade typ äta upp en fjärdedel av det haha. Men som tur var så kan man ju få doggy bags! Så nu har vi mat till middag och till lunch imorgon. Gash jag kommer bli fet haha en av rätterna vi fick var nån köttfärs med typ 5 lager smält ost över, har dock inte provat den än så får väl se vad jag tycker. men det andra var som tacos fst med kyckling och massa starka saker och ost då förståss haha.

Okej än så länge har jag kommit underfund med detta:
1. Man går in med skorna på
2. Alla dörrar är öppna. Är en dörr stängd är det antingen någon där inne eller så vill någon vara privat.
3. Det är OST i allt!
4. Kanebullarna har nån konstig frosting istället för pärlsocker.
5. Allt är suuuupersött!
6. Deras fullkornsbröd är som vårt vitaste typ.
7. Amerikaner är jättetrevliga och pratglada.
8. Vattnet smakar klor och man luktar klor efter duschen.
9. Läskiga skalbaggar som låter högt.
10. Illröda fåglar.
11. Tropisk hetta, ingen överdrift haha
12. Big nono att använda kniven när man äter.
13. Alla i området har en varnare som varnar för thunderstorms och tornados.
14. Det finns trotoarer i Champaign haha plus ett bussnät!!
15. Man ska inte använda ordet rubber om ett suddgummi då det kan få konsekvense haha
16. I ord som Interesting, water och atlas uttalas T som D
17. Alla som bor här går runt i Illinois-tröjor
18. Det är platt
19. Dollar tree är min nya favvo affär hehe
20. hmm... Smores är bäst :)


The Mall

Halloj! Igår åkte vi till Dollar tree och köpte schampoo, basam, kräm och tandkräm och allt för 4$ grymt juh! Vi åt BLT till lunch  och sedan åkte vi till Stephanie för att hjälpa henne att måla om. Jau det var väl gårdagen. Idag vaknade jag 7!! Jetlaggad antagligen. Men Jan var uppe och jag lånade hennes dator för att skypea med mamma, Tomas och mormor. Sedan chattade vi även med Jan´s förra utbytis Su och hon e sååå söt och pratglad! Efter skypeandet åkte vi och tog ut pengar för att sedan åka till The Mall. Jan släppte av mig och Yuna där så vi gick runt lite. Där fanns Forever 21, Victorias secret, macy´s, best buy, foot locker, payless shoes ah you name it!! :)
Jag behövde köpa ett par tofflor att ha inne eftersom jag inte vill vandra omkring i mina converse. Ja man går omkring med skor inomhus, weird! förresten finns det några konstiga djur som är typ grodor som sitter i träden och låter skiiiiithögt på natten, helt sjukt faktiskt, som ett alarm typ. Sen är det nån skalbagge typ som också låter mycket!! Men men jag klagar inte haha eller joo, det är sjukt varmt idag och på vårt alarm står det varning för thunderstorm wuuuhuuu! Jaja ska se om jag kan fixa lite bilder att lägga upp här haha kram

I USA

Tjenare!! Nu är jag i USA och allt är toppen!
Flygresan var lite seg och filmerna va inte bra, plus att jag fick ett papper som border security i USA ska ha, på Dutch och förstod inte ett ord... Men som tur var satt det en man två säten bort som översatte åt mig, wiho.
Jau, kan väl säga att allt är väldigt platt här. När jag flög från Minneapolis till Peoria hade jag fönsterplats och det var fortfarande ljust ute så jag kunde se allt. Vägarna var hur raka som helst eftersom de inte behöver svänga för nåt annat än majsfält hahah, men de gck rätt igenom.
well well, idag vaknade jag vid 06 av nån konstig anledning... men slappade till typ 9. Vid 10 åkte vi till ett ställe ch åt frukost, jag tog crepes med frukt, mumma!! Sen åkte vi till skolan för att registrera oss och det togsin lilla tid, men nu
är allt fixat och förhoppningsvis får jag de klasserna jag valde. Dessutom anmälde jag mig till Drama Club haha. Det satt 4 tjejer vid ett bord och berättade om the club och de var såå trevliga!! Så det ska bli skoj. Btw fick jag reda på att jag är senior och inte junior som det stod, inget mig emot!
Nä nu ska jag käka bbqad kyckling och se vad de andra gör. kram kram

Sista dagen i Sverige

Tjolahopp! :)
Lite sjukt att flyget går om 13 timmar!!!! Har packat min väska och den väger ca 19 kg och går knappt att lyfta. Vet inte vad jag ska skriva mer än att jag är sjukt taggad och glad just nu :D
Ska gå upp vid 3 i natt så det blir la typ 0 sömn.. plus att jag är framme i Illinois vid 05 så ca ett dygn utan sömn om jag inte somnar på planet (n) förståss höhö!
Nej nu ska jag.. hmm... göra nåt. kanske checka att allt är med, nej nu vet jag! Göra en kopia på Hepatit B vaccinationerna. Tog btw sista sprutan idag och nu hurtar mitt skinn "/ men men that's life!
Hej då och ha det super här i Sverige!!! för jag kommer ha det bäst in the united states of America ^^ kramkram


One week

Okej detta är helt galet!! Nu har vi bokat flygbiljetterna och jag åker den 10:e alltså om en vecka!!!! :o
Åker från Landvetter till Amsterdam och sedan till Minneapolis för att ta sista flyget till Peoria! :) har rätt lång transfertid på båda så det är lugnt ^^
Detta e sjuukt asså, fatta vad grymt!!!! Om en vecka är jag i Champaign, Illinois. btw Champaign uttalas som Champagne hahaha!

Placering!!!

Åh vad jag har väntat på att få skriva denna rubriken!!! :D
Äntligen har jag fått min placering, jag ska bo i Champaign i Illinois!!!! Staden har typ 100,000 invånare och jag ska gå på Champaign Central High School. Jag kommer typ åka den 10:e Augusti för skolan har registreringsdagar den 11 och 12:e. I så fall åker jag om en vecka hur sjukt??? :o
Skickade precis iväg ett mail till min värdmamma så nu väntar jag med spänning på nästa mail :)


RSS 2.0