Foodbank

Tjenis! :) Hinner inte skriva så mycket under veckorna men nu skriver jag i alla fall haha :)
Jag kom precis hem från en volontär sak med Interact club. Vi hjälpte till att ompacketera flingor och olika bars. Det var riktigt skoj faktiskt haha och alla i the club är så nice!! Jag åkte i en van med Vy, Loc, Candy, Foo?, Adam och Peter och vi lyssnade på Justin Bieber hahahahaha. Jag har några bilder på oss som jag lägger in i helgen. Imorgon är det fredag yey!! På lunchen ska jag med Asiaterna plus Cassie till nåt nudel-ställe! Det blir nog skoj. Måste btw köpa kläder helgen, känns som jag använt upp min garderob nu haha plus att det är band plus kör konsert på tisdag och man måste ha vit skjorta, svarta byxor och skor, suck.... Förrensten tror jag att mina "nummer" på konserten är direkt efter varandra och då hinner jag typ inte lämna min trombon.. men jag ska prata med Mr och Mrs Currey imorgon haha. OMG juste!! Idag på band-lektionen så skulle alla kolla så att sina B ackord lät rätt så alla spelade sin ton och hahahahaha det är så nedrans svårt att få till ett högt B på trombon, MEN jag lyckades efter två mörka "fjärtar" så kom det fram en rätt ton!! Och alla ca 30 pers tittade på mig haha kände mig lite stolt faktiskt :) haha det var en kille i min american litterature klass som frågade om jag hade några vänner och om inte så kunde han vara min vän HAHAHA, jag vet inte ja :P Han verkar vara lite gangster med sitt svarta gäng, men han var rolig i alla fall! Vi hade foodlab idag också och vi gjorde pancakes med blåbär och bacon bredvid, det var gott, men stressigt för det var bara jag och Claire i min grupp för Breaunna var sjuk så det var sjukt stressigt men vi var klara precis när klockan ringde wohoo :)
Nu ska jag glo lite på iCarly haha såå tråkigt men Vonny är här så jag får la stå ut..
Kram kram :)

Svar på frågestund

Okej roligt med frågor haha!! :) så nu kommer svaren och kom ihåg att ni får fråga saker när ni vill!!

Plingplong:Vilken är den godaste maträtten du ätit over there?
Vad tittat du på för TV-program? Har du något lov nu under hösten eller är det först till jul? Såg på FB att du var bjuden på födelsedagskalas, hann du att gå?Är engelskan roligare nu när du bytt grupp? Lär du dig mer?
-
Det godaste jag ätit är nog.. hmm.. en sallad med nudlar och mandel i mmmm och kyckling.
-På tv kollar jag mest på svampbob haha med Vonny. Annars typ house hunters och lite dokumentärer typ.
- Jag tror inte det är nån 1 veckas lov förrän vid jul, men man är ledig vid Thanksgiving och sedan är det lite olika helgdagar då och då.
-Nej jag hann inte gå på Dalennas födelsedagskalas vilket var synd, men jag var i kyrkan på youth group och vi gjorde skoj saker så det var ok.
- Ja engelskan är roligare nu, även om det är svårare. Vi läser om typ en teater. The Crucible.

Jojje:Vonny?! Kanske jag är lite kork, men vem är den lilla flickan ? Undervisningen !? Är den som du förväntat dig?
-
Vonny är Jans barnbarn och hon är här varje dag efter skolan :)
- Undervisningen är la bra. Det är inte nån megaskillnad från Sverige eller jo.. läxa varje dag till nästa, minst ett test/quiz i veckan, lärarna delar ut godis, ibland låter det som man går i lågstadiet igen typ good job för att man tittade på en film och svarade på en fråga som läraren sa svaret på haha.

Mormor: Jag måste fråga.Hur kan du klara av att hantera en trombon?Jag såg ett tv program igår ,där var en kille som spelade trombon.Det ser ju jättesvårt ut.
- Jag kan inte hantera en trombon haha!! Just nu är jag tillsammans med alla andra i concert band och de är liksom proffs och det är massa nya noter och grejjer så jag sitter mest och låtsas att jag spelar haha!

Tomas: Finns det någon urbefolkning kvar i din del av Illinois? Indianer alltså. Vilken/-a stammar i så fall? Har du tänkt att besöka dom?
- Hmm.. jag vet faktiskt inte, jag har inte hört om det i alla fall haha. Det hade varit skoj att besöka en :)

Lisbeth: Första och viktigaste frågan är förstås: Hur mår du? Sen kommer några till: Vet amerikanarna något om Sverige? Vad är den största skillnaden mellan svenskt och amerikanskt gymnasium? Vad gör du helst på fritiden? Vilken svensk mat saknar du mest? Behöver du hjälpa till "hemma" och i så fall med vad? Linn undrar om de har bra klädsmak där du är? Tove undrar om det inte är svårt att hänga med i skolan när all undervisning är på engelska?
-
Jag mår bara bra!! har varit megaförkyld den senaste veckan bara.
- Nej de vet inte speciellt mycket om Sverige.. De frågar om det är kallt hela tiden.. De blandar ihop Sverige med Schweiz också!
- Största skillnaden är nog att alla har samma schematider, så alla studenter på skolan byter lektion samtidigt och det gör att det är såååå knökat i korridorerna. Sedan är det en klocka som ringer när varje klass börjar och slutar plus en som ringer 1 min innan klassen börjar. Man får heller inte komma in i skolan innan en klocka ringer ca 8 min innan första lektionen börjar.
- På fritiden brukar jag mest göra någt med nån kompis(på helgerna) jag är också i kyrkan på söndagarna och det är rätt skoj, för de har en ungdomsgrupp som träffas varje söndagkväll och har skoj. På vardagarna har jag inte så mycket fritid, för man är jättetrött när man kommer hem och då måste man göra läxor tills nästa dag. fast läxorna är oftast lätta och går snabbt att göra haha.
- Hemma hjälper jag till med disken, tvätten och att städa mitt rum. Behöver inte göra speciellt mycket.
- Klädsmaken är okej. Det finns vissa som går runt i rutiga pyamasbyxor och badtofflor och vissa som bryr sig jättemycket om vad de har på sig, men sen går runt med en barbie ryggsäck, så jag vet inte vad jag ska säga haha.
- Det är inte så jättesvårt att hänga med, det är mest på engelska och mattelektionerna som det är svårt med ord. De andra klasserna jag har är rätt lätta :)

Hizl: Undrar om du tycker mest om svenskt eller amerikanskt gymnasium? dina vänner ser trevliga ut, kommer dem från olika länder?
-
Hmm.. jag gillar båda. Men det är mer fritt i Sverige och inte lika stressigt. Det är dock väldigt mycket lättare här. Det jag gillar med Sverige är att man har en fast klass som man har flera olika lektioner med, här har jag lektioner med nya personer hela tiden.
- Ja, mina vänner, om du menar de på bilderna? Så kommer Symbat från Kazakstan och Diana från Ukraina :) Sedan har jag massa vänner i skolan som är från alla möjliga läner i Asien!

Bernt: Vill veta vad en Big Mac & Co kostar samt vad en Iphone 4 bringar för pris?
-
Haha en Big Mac & Co vet jag inte priset på, för vi går aldrig till Mc Donalds. Men jag skulle väl chansa på runt 4-5 dollar.
- Oj jag vet inte vad en Iphone 4 kostar heller, det beror helt på vad du väljer för abbonnemang. men från 200 dollar och uppåt tror jag.

Virre: Vilken version av photoshop jobbar ni med på graphic design?
Och ditt favoritkäk - so far?
-
Jag tror versionen av photoshop är C4 eller nåt sånt, kan det stämma?
- Mitt favvkäk, hmm... sushi haha :) eller smores, fast det är typ godis :P

Terez: Märker du av att det är en "finanskris/ekonomikris" i USA? I så fall på vilket sätt? Kanske har de sparat in på saker i din skola?
-Nej jag märker det inte så mycket tror jag.. Min hostmom säger att matpriserna har gått upp. Jag har inte märkt nåt med skolan i alla fall! Min hostmom som jobbar för YFU ( min organisation) har sagt att det är många som inte vill ha utbytesstudenter bara för ekonomin så det har varit svårt att hitta familj till alla...

Tack för frågorna!! :) fortsätt fråga, det är skoj haha! Nu ska jag dra mig mot skolan(ja, på en lördag) för Interact Club ska hjälpa till att måla nåt ställe så jag hjälper till! :) kram kram

Frågestund

Hejsan! Nu tänkte jag ha en frågestund. Vet inte om det är nån som läser men i alla fall :) så fråga på så svarar jag i helgen eller nåt kram kram


Pics from game

Igår var det game dax igen och Darla kom och hämtade upp mig. Vi åkte till hennes hus där jag träffade en Ukrainsk utbytis och en från kazakstan :) Love them!! Btw lägger upp lite bilder från matchen igår!
Pausen. Motståndarna hade typ 7st i publiken
Exchange powaaah
Även icke armeikaner är crazy haha
Haha har inte ett enda normalt foto :P
Hatspelet.. såå tråkigt och Vonny älskar det Cooties eller nåt!
Vonny Ponny :)

At Stephanie´s

Tjenis! Skolan var riktigt bra idag faktiskt :) btw jag ska inte byta!! Hade matteprov igen och det gick nog bra tror jag. På kören så hade vi brandövning haha. ja. På idrotten spelade vi för en gångs skull pickleball.. inte det roligaste men ja.. vi skulle egentligen gå promenad, men det var för kallt ute. På lunchen gick jag Cassie, Winnie, Shi, Brenda, Cendy, Corey, Jessica, Dallinna, Cendys bror, öööömmm och en utbytesstudent från Kazakstan :), till en kyrka för att äta lunch.. Lite konstigt ställe, man gick in i nåt rum med soffor och bord och sen fanns det lite olika mat saker att välja mellan. Sedan betalade med att lägga pengar i en burk, men ingen kollade att man gjorde det.. Jag skulle typ betala 2 dollar eller nåt men jag hade bara 20 lappar så jag slängde i alla mina mynt.. ingen aning om hur mycket det var, får nog lägga i lite extra nästa gång jag är där! Men det var skoj i alla fall! När jag kom hem bakade jag lite bananbröd, men hann aldrig smaka på det för Jan var tvungen att åka med field director Lisa till en problemstudent i södra Illinois så nu är jag hemma hos Stephanie och Veronica i Urbana.. Inte varje dag man sover i en funeral home haha.. Tror Jan hämtar mig vid 7.30 imorgon.. Jau det var väl det.. Imorgon ska jag på football game igen och på lördag ska jag hem till Cassie och spela Wii!! :D Ska göra nåt med Vonny bye bye

Måndag

Tjenis!! Har inte mycket att skriva om as you can tell... Jag börjar bli bättre på trombonen yeyy!! Förresten bytte jag engelska klass idag, så imorgon ska jag ha American literature. Nice för vi skrev bara massa i den andra klassen och man blir inte bätte på engelska av att använda samma vokabulär hela tiden haha. Fick tillbaka mit matte quiz idag och jag hade 6.5 av 8 så det gick la bra! Tror dock att vi ska ha test på hela kapitlet denna veckan, suck suck.. Hm.. idag var det varmt IGEN!! och jag som hade långa byxor.. men men jag överlevde. På idrotten idag HAHA det är så fånga lektioner så ag döör. Vi håller på med nåt test för att se hur "bra" vi är. idag gick det ut på att sitta med ett ben mot en låda och luta sig framåt och se hur långt man nådde. Det var flexibiliteten det haha, det tog ca 2 sekunder och sen var alla klara. Så jag spelade lite basket med Vy och en black girl. Jan är just nu på kinesiska kurs och kommer hem snart och då ska vi till baskin robbins och köpa glass :) det är typ nån underkedja eller vad man kallar det, till dunkin donuts.. maj gad jag åt en så god glass där, jag dööör!! det var nån mocha sak med mandel i mmmmmm! Jau.. ser förresten fram emot YFU orientation som är i början av Oktober och vi ska til 6 flags utanför St Louis!! wohoo love my area rep/field director som fixar så roliga saker!! uuuh Marvie fes precis så det luktar hundfjärt, inget att rekommendera alltså!! från en sak till en annan ja.. Nä ska väl ta tag i lite homework och se om jag fattar någe.. kram kram

Den stora korsningen i området haha. Det kommer aldrig nån annan bil men ändå stannar alla med en tvärnit typ.
En bild från campus! Det är värsta fint där :)
Avslutar med en bild på ett av alla manisions ute på University ave!

Early release

Tjoho! Har inte så mycket att skriva om... jag kanske ska byta skola för den jag går på nu är värsta ghettoskolan typ och folk är otrevliga. Matten är skitsvår och vi har test imorgon, good luck liksom. Engelskan är inte så skoj för vi skriver bara massa och det är stressigt för allt ska vara klart på en lektion typ sen använder jag samma ord hela tiden haha. Kören är rätt skoj, inga läxor i alla fall, MEN igår sjöng vi nån låt och jag är sopran HAHA kan inte ens sjunga så högt och vi skulle spela in när vi sjöng, jag höll på att dööö. Btw vet läraren att jag är från Sverige utan att jag sagt det!! Så han började morgonen med Gud morgen haha. Förresten kan ingen uttala YNGVE!! det blir mer Ingevä med hårt G haha. Hm graphic design är roligast för vi jobbar med photo shop :) idrotten är sååå lame!!! förra veckan gjorde vi 30 armhävningar på en lektion och nästa dag 30 situps woow svårt. I tisdags sprang vi mellan två koner 4 gånger och det tog ca 15 sek.. det skulle vara nåt test tydligen haha. Idag gjorde vi springtest och det var jobbigt, fram och tillbaka typ som Bip-test eller vad det heter. Det var den lektionen... sedan var det band och trombonen är svååår och jag är så seg på att läsa noter för jag lärde mig det typ förra veckan.. läraren är nice så det e bra! sedan var det foods class och vi bakade nån sak som var skiiitsöt och inte god. Allt är så stressigt för lektionerna är bara 50 min eller typ 30 min på onsdagar så man hinner knappt börja innan man måste plocka ihop och stressa till nästa lektion. Imorgon är det halvdag YEEYY!! så jag slutar runt 11:30 wohoo! Ska bara överleva matten först men det ska väl gå.. ska gå och öva lite nu och sedan kolla på tv eller nåt haha kram kram och imorgon back to hell HAHA lite så är det

IKEA

Hellu! Idag bar det iväg till IKEA!! wohoo. Tog ca 2 h bland majs och bönfälten. Ikea var typ som i Sverige, Svenska namn på allt och köttbullar såklart :) Jag köpte 2 doftljus tjoho. Vi var där i ca 2 h för vi hade inte så mycket att köpa. Sedan åkte vi hem igen och var hemma vid 3. Åkte till Walmart och handlade lite och jag köpte en tandborste och flourskölj för under 30 kr.  Men nu kommer lite bilder från mitt område i Champaign plus några från IKEA!

Vägen till skolan, ute på University avenue

Champaign Central High School
Favvo parken #1 Westside park
Westside park igen
Skolan från andra sidan
Frappuchino mocha på väg till IKEA!!
IKEA i Chicago!! USA-Sverige-Illinois
Jojje, du finns här med!!
Swedish meatballs å knäckebröd!!
Haha!
Marabou och knäckebrööööd :D

Långhelg

Tjena!! haha tack så JÄTTEMYCKET för alla kommentarer! Det är mycket roligare att skriva när nån läser :)
Hmm. Nu är det helg igen och första helgen utan Yuna snyft :( Jo, hon fick sin permanenta host family i onsdags och hon flyttade i torsdags. Vi åkte till Peoria och mötte upp field director Lisa för att äta middag! Sedan satt vi alla fyra i mini coopern för att åka upp till Yunas nya hem i Sheffield. Btw Jan och Lisa är såååå roliga, speciellt tillsammans. Vi hade gps:n på svenska och de försökte härma. Så det blev svengster och urger haha :) Vi kom till huset runt 7.45 pm och fick en liten rundtur, det var stooort och gammalt. Tycket detta huset är mysigare, men det var fint där också så Yuna kommer nog få det bra. Sedan bar det tillbaka till Peoria och Champaign så jag kom i säng 12:20 am haha. Igår var det earl release pga hettan igen så jag kom hem vid 1, nice! övade lite på min trombon, det mesta låter som stora fjärtar i olika toner haha! Idag åkte jag med min vän Cassie till farmers market i Urbana. Vi köpte mega stora persikor och bananbröd! Det är såå gott. Dessutom fick jag en bärmuffin på köpet för att han gav mig för lite växel haha! Det är så grymt varmt idag också så resten av dagen ska jag bara vara inne under fläkten och dricka isvatten. Ska översätta lite kitchen tools också haha. Hm. Imorgon ska vi till IKEA utanför Chicago yeyy! Ska köpa lite doftljus och andra saker också förståss. På måndag är det Labor day så det är ingen skola wohoo, eller a vet inte vad jag ska göra istället, men ändå :) jau.. har inte så mycket mer att säga.. Kanske lägger upp lite foton från IKEA och Champaign. Kanske kan göra en liten fotorunda på måndag! får se om det är för varmt att va ute! kram kram

varmt

Hellu! Sorry för dålig uppdatering, men jag har typ inte tid.. tack för kommentarerna förresten :)
Okej.. update från denna veckan då. I måndags bytte jag från baryton till trombon, yey!! fast trombon e rätt svårt haha. Igår var det först interact club meeting 7.20 på morronen.. uuh trött, men det var la skoj. Pratade lite om vad vi ska göra å så fick vi donuts, fast det är inte så gott.. Efter det började lektionerna och jag hade appointment på the counselors office kl 11. Jag stack från min graphic design class efter att ha fått underskrift av läraren. Det är så sjukt jobbigt, med alla dessa hall pass man måste ha för att få vistas i korriderna under lektionstid. Well well. kom ner till kontoret och då skulle jag göra ett engelska test, som btw var jättelätt. "läraren" pekade på en bild så skulle jag säga var det var, typ hav, båt haha. Sedan var det idrott och jag valde pickleball, vet inte vad det är men i alla fall. Vi kommer ha massa tester denna veckan också.. hm.. idag har det inte hänt så mycket tror jag.. matten är svår, massa krångliga ord man ska kunna.. har test imorgon. Sedan under concert band lektionen så sa dem att vi kommer sluta tidigt imorgon och på fredag eftersom det är så varmt och skolan har ingen AC så folk svimmar typ. I och för sig har ca 4 av mina lektioner ac och resten fläkt, så jag lider inte överdrivet mycket.. men man klagar ju inte över att få sluta 1:05 istället för 3:20 :) förresten var det late start idag så vi började 8:50 istället för 8:05 och så kommer det vara varje onsdag!!! skolan är rätt chill faktiskt. Nä nu ska jag plugga matte igen kram kram

RSS 2.0